Hola!! - Reisverslag uit Oaxaca, Mexico van Anne Cobben - WaarBenJij.nu Hola!! - Reisverslag uit Oaxaca, Mexico van Anne Cobben - WaarBenJij.nu

Hola!!

Blijf op de hoogte en volg Anne

10 November 2005 | Mexico, Oaxaca

Eindelijk ben ik dan aangekomen op de plek waar ik de komende vier weken spaans ga studeren. Mijn reis hier naartoe was erg lang en vermoeiend. Mijn ouders hadden mij, samen met mijn zusjes en mijn lieve vriendje weg gebracht naar Brussel. Het afscheid was best moeilijk, ik heb de nodige traantjes gelaten toen ik besefte dat ik er nu toch echt helemaal alleen voor stond. Maar het was ook erg spannend allemaal!! Beide vluchten gingen goed. Alleen in Atlanta duurde het erg lang om door al die controles te gaan. Je moet allerlei vragen beantwoorden over waar je naartoe gaat en waarom en voor hoe lang. Daarna moet je ook nog eens vingerafdrukken en een irisscan laten maken. Beetje overdreven, maar goed. Na drie uurtjes wachten, vloog ik verder naar Mexico City. Dat duurde maar vier uur, maar ik viel steeds in slaap omdat het voor mijn gevoel midden in de nacht was. Het was echt heel gaaf om midden in de nacht aan te komen in Mexico City. Wat een mega grote stad is dat zeg!! Als je erover heen vliegt, zie je miljoenen lampjes. Alleen al in die stad wonen meer mensen dan in heel Nederland (20 milj.). Daar aangekomen heb ik in een hotel overnacht. Ik viel meteen in slaap, dus dat was niet zo boeiend.
De volgende dag ben ik meteen op zoek gegaan naar het busstation om naar Oaxaca te gaan. Dat ging ook vrij gemakkelijk. Mexico City is echt een superdrukke en ook wel gevaarlijke stad. Ik was blij dat alles snel en goed verliep. De busreis duurde 6 uur, maar dat was helemaal niet erg. Ik kon lekker naar buiten kijken en foto`s maken van het prachtige landschap. Ik zat naast een oud vrouwtje die mij nog iets te eten had gegeven. Ik zou niet weten wat het was, maar het smaakte best goed! Het zag er een beetje klef en plakkerig uit, maar je moet alles een keer proberen. Ook draaide ze erg foute films in de bus, zoals Zorro in het spaans, de Never ending story en de spaanse versie van Steven Segal.
Ik kwam `s avonds aan in Oaxaca en ging meteen op zoek naar een telefoonkaart en -cel om mijn gastfamilie te bellen. Ik had natuurlijk in de bus al een scenario bedacht om het gesprek een beetje voor te bereiden. Met hulp van een aardige Mexicaan lukte het me om het telefoonnummer te bellen. Maar toen het gesprek... In gebrekkig spaans en engels kon ik duidelijk maken wie en waar ik was. Ze zei dat ik moest wachten en binnen 10 minuten kwam haar zoon mij ophalen met een andere duitse studente die ook bij hun verblijft. In het huis aangekomen werd ik verwelkomd door de moeder Martha, de vader Raul en de twee dochters Paulina en xxx (ben de naam even vergeten) en hun mannen en baby. Het gezin heeft nog drie zonen, maar die wonen niet thuis. Het huis is heel netjes en ik heb een eigen slaap- en badkamer. Elke ochtend krijg ik (uitgebreid) ontbijt met verse vruchten, brood, eieren, verse jus d´orange en thee. Om 9u beginnen de lessen op school en om 14u zijn we weer klaar. Dan gaan we terug naar onze gastfamilies om het middageten te krijgen. Dit is in Mexico de grootste maaltijd van de dag. Elke dag probeert Martha weer iets anders typisch Mexicaans op tafel te zetten. Ik vind het echt superlekker!! Alles wordt gegeten met salsa om het lekker pittig te maken, zelfs ´s morgensvroeg al. We krijgen ´s middags vaak eerst een soepje, dan bijvoorbeeld opgerolde tortillas met vlees en groenten en kaas en dan een toetje. De man des huizes begint vaak ´s middags al met drinken en daar pas ik me dan ook maar op aan! Wij hebben al een aantal coronas samen genuttigd deze week.
De lessen op school zijn erg leerzaam. We moeten heel veel zelf praten. Het is ook heel gezellig, iedereen kent elkaar omdat het zo klein is. De studenten komen uit verschillende landen, waaronder Amerika, Australie, Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk. De school organiseert ook andere activiteiten zoals kook- en salsalessen en een wekelijkse ´cafe social´. Dat was gisteren. Dan gaan we met z´n allen naar een kroeg. Was wel gezellig. Ik heb ook de lokale sterke drank uitgeprobeerd ´mezcal´. Dat schijnt illegaal te zijn in Nederland. Het is echt nog sterker dan tequila!!
´s Avonds ga ik meestal met twee andere Nederlandse meisjes rondlopen in de binnenstad. Er zijn veel terrasjes waar we lekker kunnen zitten en ook de lokale markt is heel gezellig! Het eten en drinken is ook helemaal niet duur, dus dat is wel fijn.
Komend weekend gaan we waarschijnlijk naar ´Hierve el agua´ een hele grote waterval en naar ´El Tule´ de grootste boom ter wereld, maar dat zien we dan wel ´manana, manana´.....

• 10 November 2005 - 18:38

Martine:

Hey An!!
    Echt super dat je nu deze trip maakt. Vind het echt geweldig voor je! Ik sprak je net nog even op msn en helaas moesten we stoppen omdat je nu les krijgt. Ik bedacht me daarom om direct een berichtje op deze site te plaatsen. Hoop veel leuke stories te lezen hier!
    Nou meis, vanuit Breda heel veel liefs en als je weer terug bent gaan we ECHT wat afspreken met z'n allen.
    Dikke kusse, Martine

• 10 November 2005 - 19:20

Jose Cobben:

Hoi Anne. heel spannend die reis van je.Het zal een hele ervaring voor je zijn.Ik merk dat je toch al gauw contact maakt met voor jouw niet bekende mensen ook al is het in het spaans.Geweldig hoor.Nou Anne tot schrijfs en hoors. groetjes van het thuisfront.

• 10 November 2005 - 20:15

Specht:

hey senorita,

ik lees dat de reis goed is verlopen en dat je het het wel erg goed zal hebben daar!! Geniet er van en ik zal jouw ventje in de gaten houden haha ;)!

doeidoei take care

xxx Ruben

• 11 November 2005 - 08:27

Marloes:

Anne, ik ben jaloers!!!! Je mag me niet inhalen met mn Spaans he! ;) Nou ik dit zo lees denk ik: dat had ik nu ook kunnen doen. Ik herken het wel een beetje. Moeilijk he als iedereen een Spaans spreekt. Gelukkig heb je ook andere 'talen' om je heen. Ik wens je heel veel plezier!!! Kus, Marloes vanuit een koud en regenachtig Leiden

• 11 November 2005 - 10:32

Mieke:

Hola Mexicano,
    Klinkt erg goed allemaal en zo te lezen ben je nu na een week al erg ingeburgerd!! Na het lezen van je mail heeft iedereen hier zin om even weg te gaan! Lukt het spaans een beetje?
    Hier op het werk gaat alles z`n gangetjes, Taraneh vertrekt 18 nov naar de USA,Kyra zit nu in Tobago en Fred vertrekt vrijdag. Verder is het redelijk rustig,niet echt iets excitings meegemaakt zoals jij. Nipa etentje was lekker, Martijn en Rob bedankte iedereen voor de inzet en samenwerking waardoor de verhuizing zo soepel is verlopen, dus ook voor jouw bijdrage in het hele project!
    Geniet ze nog en tot mails.
    Groetjes Joyce, Mieke, Taraneh en alle andere collega`s Eindhoven Handling

• 11 November 2005 - 19:56

Jose Cobben:

Het klinkt allemaal heel gezellig in het verre Mexico.Ben maar voorzichtig met die sterke drankjes, echt je moeder weer om zo iets te zeggen he.Ik ben erg benieuwd naar je foto's. Groetjes van ons allen.xxxje mam.

• 12 November 2005 - 00:43

Nathalie:

Hey meis!!
    klinkt allemaal leuk!! Doe maar veel schrijven want is leuk om te lezen. Nog heel veel plezier en we lezen het wel weer.

xje nathalie p.s. ben gestopt met roken haha goed he

• 12 November 2005 - 11:56

Riny En Tonnie:

Anne mooie foto's het ga je goed. Groetjes uit Veldhoven

• 12 November 2005 - 14:16

He Zus!:

Leuk die eerste foto's. Grappig om jouw spulletjes op dat mexicaanse tafeltje te zien staan :-)
    Slaap je daar samen met dat Duitse meisje?
    Spreek je snel! XXX Ingrid

• 12 November 2005 - 15:49

Maartjequint:

Heee Anne!!!! Wat super allemaal! Het klinkt echt cool! Wij zijn ook net een weekje in brasil en er komt echt van alles op me af... Hoop wel nog even een kijkje tekunnen nemen daar maar heb er een hard hoofdin! (we moeten hier nog zoveel regelen en komen nu al handen te kort).. Natuurlijk ben ik toch wel heel benieuwd naar de fotos van mexico en hoop ze snel te kunnen zien! Ik vind het echt ontzettend stoer dat je het gewoon gedaan hebt! Echt een meid met ballen (hou ik van) en wens je heel veel plezier en Peer ook! We denken aan je!!!

Groetjes Peer en Maartje

• 12 November 2005 - 17:31

Leonie:

hey meiske
    Echt super leuk om zo te lezen hoe t met jou gaat! volgens mij ga je je eigen niet vervelen daar. Doen wij hier ook niet haha staan nog muren in het huis en de keuken en verder niet veel. Ik denk maar zo als het huis af is ben jij ook weer terug en zal je wel super veel te vertellen hebben! Heel veel plezier nog (en je mist hier nog niets hoor) dikke kus leonie
    P.s groetjes van hans en je weet t voorzichtig zijn!

• 13 November 2005 - 12:49

Wendy:

hee vriendin! ben blij dat het zo goed met je gaat! ik heb me wel een beetje zorgen gemaakt, dus ik was blij om dit te lezen! fijn dat je zo'n relaxt gastgezin hebt. hier gaat alles z'n gangetje. heel veel plezier nog en hop nog veel meer van je te kunnen lezen! dikke kus wen

• 14 November 2005 - 11:32

De Boy's Van Eindhoven:

Ola Anne
    Leuk om je eerste bericht te lezen en te horen dat je het goed bevalt daar.Wij kijken er naar uit om meerdere foto's en berichten van jou te ontvangen.Het gaat je goed en laat je niet kisten door de mexicanen.

Groetjes: Peer, Sjaak, Raymaond, Marcel en madeleine.

• 14 November 2005 - 19:34

Linda:

Hola anne, echt stoer van je dat je dit gewoon bent gaan doen! Zo te lezen heb je het echt super daar en heb je al een hoop meegemaakt. Echt leuk om je zo te kunnen volgen. p.s. we hebben zondag weer verloren (3-1)
    gr linda

• 15 November 2005 - 11:17

Michel Jansen:

He Anne, mooie foto's! Ziet er super mooi uit daar. Hou ons op de hoogte hier, ben erg benieuwd naar wat je allemaal mee gaat maken! Groetjes uit het natte Veldhoven

• 15 November 2005 - 11:35

Michel Jansen:

oh Anne, ff nog iets, wat een beeldig dekbed heb jij trouwens daar! Zou je niet voor mij en stijn een exemplaar mee kunnen nemen als je terug komt over een tijdje?

• 15 November 2005 - 20:15

Stijn:

Ziet er inderdaad beeldig uit.

• 15 November 2005 - 21:26

Koen Potters:

Hoezo???? is toch mooi een roze dekbed!!!
    Anne veel plezier, neem ook een corona op mij!
    Groetjes Koen.
    Ps: nog twee weekjes en dan gaan we snowboarden.

• 15 November 2005 - 23:25

Suus & Boy:

Hey Annie!
    Sucks echt in het dorp zonder jou..Als je terug komt gaan we ons weer een keer goed misdragen!
    En de groeten van Boy!
    Echt mooie foto's..
    Heb laatst ook biertjes proberen te drinken maar dat was ook niet zo'n succes..HAHA!
    Tot snel!
    xx

• 20 November 2005 - 14:20

Lien V. Wershoven:

net van tonnie jouw adres gekregen. Ben wel een beetje jaloers op dit avontuur van jou. Herken veel dingen van de reizen die wij gemaakt hebben. wassen, slechte bussen, gevaarlijke tochten maar wel heel fantastisch natuurlijk. heel veel plezier . groetjes.

• 21 November 2005 - 16:43

Dennis Geerden:

hee annie veel plezier daar bij die mexicaanse dudes .o ja wat ik me af vroeg kende daar ook een bietje boozen en zo? nou veel plezier meid dikke kuss

• 08 December 2005 - 16:38

Dirkje:

E lieve schat, sorry dak nou pas reageer. Echt super vette foto's. Kan nie wachten om ook die kant op te gaan! Ben wel blij da we strx weer kunnen gaan boozen samen. dikke X meis.