Surfcamp in Zarautz
Blijf op de hoogte en volg Anne
21 Augustus 2006 | Spanje, Zarautz
De volgende ochtend kwamen we rond 8u smorgens aan in Zarautz. Dit is een klein plaatsje vlakbij San Sebastian in het noorden van Spanje, Baskenland. Toen we smiddags op de boulevard wat gingen eten, bleek al snel dat Baskisch een totaal onbegrijpelijke taal is die nergens op lijkt. Gelukkig konden die mensen mijn gebrekkige Spaans wel verstaan en soms konden we ook gewoon Engels praten.
Nadat we onze tent hadden opgezet, gingen we even relaxen in de hangmatten en savonds hadden we een welkomst BBQ. We hadden halfpension geboekt en kregen dus elke ochtend en avond eten. Dit was echt superlekker!
Zondagochtend maakten we ons op voor de eerste surfles. Elke ochtend was er rond 11u theorieles en tussen 13u en 15u werd drie keer praktijkles gegeven. Wij hadden allebei nog nooit les gehad dus dat was erg nuttig. Het ging meteen al erg goed want de eerste dag konden we allebei al op het board staan (een paar seconden dan)! De eerste dagen waren de golven ongv. 1 tot 1,5 meter. Toen hebben we 1 dag geen golven gehad en zijn we maar gaan voetvolleyen ;-) en de laatste dagen waren de golven superhoog; 2 tot 2,5 meter. Het surfen ging steeds beter en de laatste dag hadden we goed afgesloten!
Natuurlijk zijn we ook een paar keer op stap geweest! Er was wel elke avond iets te doen op de camping maar dat was niet zo heel boeiend. Maandag zijn we met onze surfleraar, een vriend van hem en nog een meisje naar San Sebastian gegaan. Blijkbaar was er de hele week feest omdat het "Semana Grande" was. Niemand wist waar deze feestweek voor stond (ook de Spanjaarden zelf niet). Elke avond was er groot vuurwerk en waren er superveel mensen op straat. Dit deed me een beetje denken aan die gekke feesten in Mexico.
Woensdagavond wilden we surfshops afgaan om vette kleren te kopen maar tegen de tijd dat we de winkels gevonden hadden waren ze dicht. Toen zijn we naar een tapasbar gegaan en hebben we wat vage, onherkenbaar hapjes gegeten en drank gekocht om ons tussen de locals te voegen en een feestje te bouwen. Alles ging goed totdat we op het idee kwamen om twee houten stoeltjes van het strand me te nemen om voor onze tent te zetten. Toen we daarmee over straat liepen, werden we ingesloten door twee politiewagens met zes agenten erin. Dat was echt lachwekkend! Ze begonnen in het Spaans te vertellen dat wij een bekeuring kregen omdat we die stoeltjes gestolen hadden. Maar wij hielden vol dat we die van iemand gekocht hadden die op het strand stond en dat we niks wilden betalen. Janneke deelde nog ff mee dat ze geen bewijs hadden en dat ze haar maar mee moesten nemen naar het bureau want ze wilde met hun baas praten haha :-) Ik probeerde de boel een beetje te sussen en in mijn beste Spaans uit te leggen dat wij die stoeltjes eerlijk gekocht hadden en niet wisten dat die man geen echte verkoper was. Met een beetje flirten met de agenten lukte het om zonder te betalen verder te mogen haha ;-) Helaas hadden ze onze stoeltje wel mee genomen...
Het was echt een supergave week! Helaas was het weer een beetje wisselvallig maar we zijn toch wel een beetje bruiner (en ik blonder) geworden. En natuurlijk hebben we de kick gehad om op 2,5 meter hoge golven op een surfboard te staan!
22 Augustus 2006 - 10:45
Surfchick 2:
Hey Surfchick 1! Leuk verhaaltje heb je geschreven en het was inderdaad echt een Super leuke week! Moeten we vaker doen haha :)! Dikke Kus -
22 Augustus 2006 - 15:25
Paultje:
hey dus wel een gave vakantie..nou cool dat jullie weer terug zijn kunne we weer feeste!!!
-xxx- -
23 Augustus 2006 - 10:16
Nathalie Aalten:
Nou Anne,
jij bent niet meer te stoppen met je vakanties..........volgensmij doe ik iets niet goed want ik kan niet zo vaak op vakantie :P !!!
Wel echt supergaaf wat je allemaal doet!!Ik zou zo met je meegaan ..........als dat zou kunnen
XXXXXXXXXX -
28 Augustus 2006 - 13:00
Bart:
Heeey meid..
Vette vakantie gehad zo te zien ;)
Toch vet da we zo tog nog kenne praten he..
Je bent nu al wel trug in nederland ma ik zit nog steeds in Seoul he..
Maja ben bijna trug.Nog 4 maandjes. Is zo voorbij he. Spreek je snel weer!!
Kusjeee