Afscheid gastgezin
Blijf op de hoogte en volg Anne
09 December 2005 | Mexico, Puerto Escondido
Vrijdag had ik de laatste warme maaltijd bij mijn Mexicaanse moeder gegeten. Ze had zich weer flink uitgesloofd. Het was heerlijk! Daarna zijn we met z'n allen bij elkaar gekomen op de Zocalo om afscheid van elkaar te nemen. Mijn Australische vriendin Emma vertrok die avond naar Playa del Carmen voor nog 3 weken spaans leren. Dat was wel even moeilijk. Die avond hebben we nog wat gedronken en heb toen van de rest van de groep afscheid genomen. Een aantal zie ik nog terug als ik weer terugkom in Oaxaca, maar anderen zie je waarschijnlijk nooit meer terug. s Avonds had ik mijn grote rugzak weer ingepakt om de volgende dag naar Puerto Escondido te gaan. Die is echt veel te zwaar! Ik denk dat ik echt het een en ander weg ga gooien als ik daarmee ga reizen.
Zaterdagochtend heb ik afscheid genomen van mijn Mexicaanse familie. Ze vonden mijn kadootje heel mooi en hadden mij ook nog een armbandje gegeven, echt lief! Ze nodigden mij ook nog uit voor Kerst.
Om 12 uur begon onze reis in een van de beruchte minibusjes. We hadden weer genoeg reistabletten meegenomen. Gelukkig zaten er deze keer maar 7 mensen in het busje. Dat werden er later meer, maar voor het grootste gedeelte van de reis, zaten we erg ruim. De reis ging best snel. Hier aangekomen, werden we naar ons appartement gebracht. Jinke en ik slapen samen in een soort iglo, echt heel grappig! Daniela slaapt alleen in een ander appartement, maar vanaf komende zaterdag verhuist ze naar een ander appartement samen met een ander meisje. Die avond hebben we nog wat gegeten en zijn toen naar bed gegaan.
Zondagochtend zijn we eerst uitgebreid gaan ontbijten en hebben daarna boodschappen gedaan. De rest van de dag hebben we lekker op het strand gelegen, genoten van de 30 - 35 graden!
Omdat Daniela geen vlees eet, zijn Jinke en ik ook tijdelijk vegetarisch. Maar dat geeft niet. Het lukt ons al aardig om een beetje Mexicaans te koken.
Maandag hebben we ook nog Sinterklaas gevierd! We hadden 1 chocolade letter en 1 kadootje (had ik nog van Stijn gekregen). Ik heb een supermooi horloge gekregen en de chocola was erg lekker. Zeker omdat ze hier geen lekkere chocola hebben.
We werken elke dag van half 3 tot half 7 in het weeshuis. De eerste dag was echt even wennen. Het is erg moeilijk als je die kinderen niet echt goed verstaat. We moeten eerst altijd meehelpen met opruimen na het eten en van de slaapkamers. Rond 16u beginnen ze in groepjes met hun huiswerk. Daar moeten wij dan mee helpen. Soms is dat heel moeilijk als je zelf niet eens weet wat de bedoeling is. In het begin merkte je echt dat de kinderen je uitproberen en best een grote mond hebben. Maar nu gaat het steeds beter en merk je dat ze het echt leuk vinden dat je er bent. Ze willen allemaal evenveel aandacht van je! We zijn meestal wel erg moe na het werk. Gisteren was ik zelfs een paar uur helemaal alleen met 20 kinderen!!
We hebben ook al een aantal tegenslagen gehad sinds we hier zijn. De eerste was het feit dat Jinke erachter kwam dat ze geen toeristen visum ontvangen had toen ze Mexico binnenkwam. Toen zijn we naar het plaatselijke vliegveld gegaan, naar Migration en die vertelden ons dat ze de volgende dag terug moest komen met kopietjes van alle pagina's van haar paspoort, van haar ticket en 75 euro moest betalen. Dat was wel ff balen!! Nou blijkt dat ze nog maar tot 4 januari hier mag blijven en als ze langer wil blijven moet ze weer 20 euro betalen.
Daarbij werd eerst Jinke en daarna ik ook nog eens ziek. Midden in de nacht kwam Jinke ineens naar beneden en viel bijna flauw. Ze had heel erge diarree en hoge koorts. Ik heb haar toen veel water laten drinken en ORS tegen uitdroging en pilletjes tegen de diarree gegeven. Vandaag was ze alweer een heel stuk opgeknapt en toen werd ik ziek. Ik had precies hetzelfde, alleen geen koorts gelukkig. Nou gaat het wel weer, maar ik kon helaas niet naar het weeshuis vandaag.
Ik heb trouwens nog belangrijk nieuws: Ik blijf twee weken langer in Mexico! Ik heb mijn ticket kunnen verlengen en vlieg nou terug op de 17de en kom woensdag de 18de in Brussel aan. Dit heb ik besloten, omdat ik na deze twee maanden wel veel ervaring heb met de Mexicaanse cultuur en taal maar, omdat ik steeds gebonden ben aan werk of school, nog steeds niet echt veel gezien heb. Omdat bijna iedereen hier leuke plannen heeft om verder te reizen, begon het bij mij ook te kriebelen. En aangezien ik thuis toch niet meteen hoefde te beginnen met werken of school, heb ik mijn reis nog maar even verlengd. De planning is om op 1 januari per bus naar San Cristobal de las Casas te reizen. Na een paar dagen, gaan we verder naar Palenque. Daarna weer verder naar Campeche en dan vlieg ik vanuit Merida weer terug naar Mexico City. Kan ik eindelijk eens ervaren hoe het is om met een rugzak rond te trekken zonder dat je vooraf precies weet waar je naartoe gaat. Ik heb er echt superveel zin in!!
Helaas kan ik deze keer geen foto's bij mijn bericht plaatsen, omdat mijn kabeltje kapot is. Maar zodra ik terug ben in Oaxaca, zal ik alles even up-daten.
09 December 2005 - 08:23
Nathalie:
hey meis!
Toch geen plannen om straks helemaal daar te blijven?haha. Nu heb je de kans dus je zou eigenlijk ook dom zijn als je het niet zou doen. Nog heel veel plezier daar en we lezen het wel weer! groetjes nathalie en dennis -
09 December 2005 - 09:39
Ingrittus:
Hey An,
Heb je eindelijk je kadootje uit kunnen pakken ja.. we verwachten natuurlijk wel een extra oplage foto's nu je langer blijft:sad:, als tegenprestatie zeg maar:-)
Dikke kus, je zus -
09 December 2005 - 09:59
Suus:
Hey..
Jammer dat je langer blijft maar dit doe je waarschijnlijk ook maar 1x in je leven..En daarbij is het weer hier echt niet geweldig..
Heel veel plezier en tot snel!xxx -
09 December 2005 - 10:56
Joyce,Britt, Anne,Ilse:
Hoi lieve globetrotter Anne,
Bedankt voor je leuke mailtjes, jij moet echt een boek gaan schrijven, want je kan zo leuk vertellen. We kijken er altijd weer naar uit of er mail van je is. Zo te horen heb je het super naar je zin en wat leuk dat je twee weken langer blijft, groot gelijk heb je, dan kun je je spaans goed oefenen en genieten van de mooie natuur. We hopen dat je je alweer beter voelt. We missen jou wel hier op het werk. Hier niet veel bijzonders, vandaag zijn er 10 collega´s naar Parijs voor de dag naar de luchthaven van CDG om te kijken hoe de afhandeling daar gaat van AF, dat is leuk en gezellig he? Het is vrij rustig hier op het werk, Taraneh heeft het heel erg naar haar zin in Los Angeles, we krijgen ook van haar steeds leuke mailtjes. Anne, geniet van je tijd daar en succes met het werken in het weeshuis, echt super van je. We denken hier voortdurend aan je en we zien weer uit naar een mailtje.
Dikke x van Joyce, Britt, Ilse, AnneN, Hulya en Tamara Tot snel xxx -
09 December 2005 - 13:52
Janneke:
Ha die Anne!!
Leuk om weer een verhaaltje van je te lezen!! En ik geef je groot gelijk dat je nog 2 weken blijft, ga nog maar lekker even genieten, want hier mis je toch niet veel! Alleen ik mis je wel... een beetje maar hoor :p
Jammer dat je een beetje ziekjes bent geworden, maar hopelijk voel je je snel weer beter!
Succes nog met de Kids! Tot snel!! Dikke KUS -
09 December 2005 - 13:58
Janneke:
Die smiley :P moest eigenlijk zijn tong uitsteken..... -
09 December 2005 - 15:12
Maartje & Peer:
Heeeee Anne!
Goed hoor dat je nog even lekker twee weken blijft! Groot gelijk!! Leuke verhalen elke keer en we hebben echt het idee dat we een beetje meereizen!
geniet ervan groetjes Peer en Maartje -
09 December 2005 - 19:28
Dirkie:
groot gelijk meid!! lekker ervaringen op doen. Ik hou die kerel van jou di weekend nog wel bezig met boozen en daarna ga ik Peerke en 's Maar in Brazil vervelen. De groeten en uitkijken he! dikke X -
11 December 2005 - 20:11
Linda:
Ha Anne, groot gelijk dat je langer blijft! Het lijkt mij ook echt super daar en nu heb je de kans!
Het is echt heel leuk om te zien dat je het zo naar je zin hebt, en te lezen wat je allemaal mee maakt!
Goed van je trouwens dat je daar hebt gevoetbald, kan je straks meteen weer in de basis starten! We hebben vorige week gewonnen van Hurwenen, revanche haha, en vandaag was het afgelast.
Tot snel groetjes linda -
12 December 2005 - 12:21
Anne Latijnhouwers:
Hé Anne!
Super die verhalen van jou! Echt heel leuk om te lezen wat je daar allemaal meemaakt. Groot gelijk om nog 2 weken langer te blijven!! Als het kan, waarom niet,toch! Geniet er maar van, meis! Succes met het werken in het weeshuis en veel plezier met alles wat je daar nog gaat beleven!! Tot snel, x Anne Latijnhouwers -
13 December 2005 - 11:37
Inge:
Heeeeeeeeeeeey meiske!!!! Ga nu een mailtje naar je sturen!! Heb mezelf net weer even helemaal ge-update door effe uitgebreid te tijd te nemen voor de ongelezen verhalen...Men, wat een vette tijd moet jij daar hebben!! Krijg zelf weer allemaal 'reis-kriebels'! Zie mn mailtje voor verder geklets!!
Dikke kus,
Inge -
14 December 2005 - 18:11
Merel:
Heej Anne, Leuk al die verhalen zeg! Gelukkig heb je het daar naar je zin, en had je geen freaky gastgezin!! :D Ik hoop dat je het bagpacken daar ook overleeft! :P
We zitten met voetbal nu tegen de winterstop aan, nog 1 wedstrijd en dan hebben we ook vakantie!
Geniet nog daar van de tijd die je hebt, want je weet wat ze zeggen: "Time Flies when you're having fun!"
Groetjes, Merel -
15 December 2005 - 12:43
Maaike:
he anne,
wel leuk wat je daar allemaal doet man. en fijn dat je het er ook naar je zin hebt. maar ik hoop je wel snel weerus te zien als je terg bent maar in de tussentijd veel plezier daar
dikke kus maaike -
15 December 2005 - 19:15
Wennendijk:
hee annie, ik zit hier nu in een internetcafe in brazilie. het is hier echt superrelaxt! ik hoop dat jij het ook nog naar je zin hebt. maar daar ga ik wel vanuit! veel plezier nog! dikke kus wen