Werken in een weeshuis
Blijf op de hoogte en volg Anne
16 December 2005 | Mexico, Puerto Escondido
Vandaag hebben we de laatste dag in het weeshuis gehad. Dit hebben we gevierd met balonnen en snoepjes! We hebben hele leuke en ook minder leuke dagen gehad met de kinderen. Over het algemeen was het een hele leuke ervaring om te zien hoe dat hier gaat.
Vorige week vrijdag waren een vriend en een vriendin van onze school langs gekomen om hier het weekend door te brengen. Dat was erg gezellig! Vrijdagavond om 23 uur hadden we ze opgehaald van het busstation. Ze waren erg moe, dus we hadden nog wat gedronken en zijn toen naar bed gegaan. De volgende dag hebben we uitgebreid ontbeten. Daarna zijn we eerst met Jinke naar de dokter gegaan omdat ze zich nog steeds niet goed voelde. Ze had anti-biotica gekregen. ´s Middags zijn we naar het surfersstrand gegaan en hadden we drie surfboards gehuurd. Dat was echt heel gaaf! Het ging best goed voor de eerste keer. Ik kon al meteen staan!! Op het einde zat ik wel helemaal onder de schrammen en blauwe plekken maar dat maakte niet uit.
Zondagochtend hadden we afgesproken met een lokale gids om ons een tour te geven door een zoetwaterlagune genaamd ´Manialtepec´. Dat was heel mooi! We waren emt z´n vijven, dus hadden we twee bootjes nodig. Daarom kwam de vader van de gids ook even meehelpen. Die vertelde ons dat ie vroeger krokodillendoder was als beroep. Leuk detail. De tour duurde ongeveer 3 uur. We hebben een hele grote, zwarte hagedis gezien, een hoop mooie vogels, een paar grote reigers, een hele grote, gekleurde en giftige spin en natuurlijk heel mooie natuur.
Toen we die middag terugkwamen, hadden we een beetje problemen met onze huisbaas. Die vond het namelijk niet zo leuk dat wij twee gasten gratis in het appartement hadden laten slapen. Maar goed, dat was ook zo opgelost.
Omdat Daniela en ik besloten hebben dat we hier nog een weekje langer willen blijven om lekker vakantie te vieren, waren we afgelopen dinsdagochtend op zoek gegaan naar een accommodatie voor volgende week. Dat viel echt nog niet mee. Vanaf volgende week gaan namelijk alle prijzen drastisch omhoog vanwege Kerstmis. We waren al vier uur aan het zoeken totdat we een Mexicaanse jongen tegenkwamen die wel iets wist voor ons. Hij nam ons mee naar een soort hostel voor surfers. Zijn vriend was de eigenaar. Dat zag er echt supergoed uit! En ook nog een redelijke prijs! Daniela en ik hebben gewoon een tweepersoonskamer direct aan het strand voor nog geen 20 euro per nacht! Ik heb echt zin om lekker een weekje niks te doen, beetje surfen, beetje relaxen!!
Helaas kan ik nog steeds geen foto´s plaatsen want mijn kabeltje is nog steeds kapot. Echt balen. Misschien dat ik binnenkort iemand tegenkom met dezelfde camera als mij.
16 December 2005 - 07:12
Ingrid:
Dag Lieve Anne,
Jullie hebben zeker even met jullie blonde haren gewapperd naar die mexicaan van dat hostel?!
Wel kicke zo in een hostel voor surfers, en niet te duur. Eens een hollander, altijd...
Heel veel plezier met surfen, ik weet zeker dat stijn nu helemaal jaloers op je is ;-)
XXX Spreek je Snel -
16 December 2005 - 09:53
Anne Nieborg:
Ha Anne!
Echt geweldig om je verhalen te lezen! Ben echt wel jaloers op je! Hopelijk gaat het met je maag ook snel beter, zodat je echt kunt genieten van je laatste tijd daar! Geniet er nog van, en we spreken elkaar snel bij de Handling! Kuz Anne -
16 December 2005 - 13:23
Jose Cobben:
Leuk verhaal Anne. Geniet maar van de mooie tijd. Die alcohol is niet zo belangrijk, een leven zonder alcohol is best mogelijk, grapje he. groetjes, je moederXXX -
16 December 2005 - 17:38
Leonie:
Hey meiske lekker zo'n weekje vakantie! Wat denk jij ik kom pas de 18e terug dan hoef ik zeker niet meer mee te helpen bij hans en leonie in het huis hahaha. We gaan met nieuwjaar naar Amsterdam ik hoop dat jij daar ook een leuke kerst en nieuwjaar hebt.veel liefs hans en leonie -
17 December 2005 - 12:21
Yvonne:
hoi anne. eindelijk eens hier om jou een berichtje te sturen. zo te lezen vermaak je je goed. hier gaat alles gewoon zijn gangetje. as usual. wat leuk dat je nog wat langer kan blijven. ik hoop dat je nog even flink kunt genieten, maar zal het natuurlijk wel erg leuk vinden om je straks weer te zien en naar je verhalen te luisteren. de groetjes vanuit het natigge nederland. (stiekum zijn we allemaal jaloers op jou) Doeiiiiiii -
19 December 2005 - 15:08
De Boy;s Van Eindhoven:
he Anne, goed om te horen dat je het heel goed bevalt daar in het warme mexico.
We hebben afgelopen een gezellig feest gehad waarbij alle meiden aanwezig waren en komende donderdag doen we het nogmaals over met een feestavond bij ons in het gebouw met een lekkere gourmet en veul drank.
Ik weet niet of het bij jou al bekend is maar de meiden blijven nog een aantal maanden bij ons werken.
Goed voor ons en goed voor hun (€'s).
Nou het gaat je goed maar we willen nog steeds mooie mexicaanse zien.
Peer. -
20 December 2005 - 17:50
Kelly En Hulya:
he anne alles goed daar zo te lezen wel we hebben gehoord dat je nog 2 weken langer blijft lekker joh geniet er nog maar ff lekker van !!!!!
als je lekker ligt te zonnen denk dan aan ons hier in dit koude kikkerlandje :)
groetjes Kelly & Hulya
greetzz -
21 December 2005 - 15:46
Martine:
Hey Anne,
Ik zit op me werk en ben je stories aan t lezen. Echt weer super hoor!! Bijna kerst, zal wel vreemd zijn in die hitte. Vond ik wel toen ik in Maleisie was. Ik wens je hele fijne dagen meis!
Veel liefs vanuit Breda.. -
22 December 2005 - 14:50
Dirkie:
Hey meis, coole surf-shit dude! geniet er maar goed van, onze vakantie in de zon ging zo snel voorbij! het was wel echt super daar! Nog een hele fijne tijd en alvast feliz navidad! -
23 December 2005 - 15:24
Monique Crommentuyn:
He Anne,
Zo te horen is het echt geweldig!!!
Leuk dat je langer blijft en zelf dan nog gaat trekken!!
Je zal dan vast nog veel moois gaan zien!!!
Heel veel plezier nog en niet te vergeten hele fijne feestdagen!!!(dat zal ook weer een hele belevenis worden!!) Genietten he!!!
dikke kus monique -
23 December 2005 - 18:07
Canan:
ha die Anne
bofkont dat je bent. ben echt blij voor je en heb net je mooie foto´s bekeken leuk man nou geniet er nog effe van en kom gauw terug he
dikke kus Canan -
27 December 2005 - 14:04
Anne En Canan:
HA Anne hoe is je kerst geweest daar in het warme Mexico? Wat zijn je plannen voor oud op nieuw? Je foto´s zijn echt super!!! Wij zijn echt jaloers op je wat jij daar allemaal meemaakt! Geniet ervan meid. Tot gauw!! kus, anne L en Canan