Weekendje Puerto Escondido
Blijf op de hoogte en volg Anne
24 November 2005 | Mexico, Oaxaca
Vrijdagavond kwamen we rond 23u aan in Puerto Escondido, we hadden er dus 7 uur over gedaan! Iedereen was zo moe dat we alleen nog maar wat gegeten hadden en daarna meteen zijn gaan slapen.
We sliepen in een jeugdhostel, midden in het centrum. Dat was niet echt geweldig. De badkamers waren vies en het personeel was erg onaardig. Ze wilden ons meer laten betalen, omdat ze verkeerd gerekend hadden. Dat hebben we natuurlijk niet gedaan. We sliepen met z´n vijven op een kamer en twee moesten apart slapen. De volgende ochtend stonden we al om 8u ´s morgens op om de surfwedstrijd te zien. Die was al om 6u begonnen, maar dat vonden we wel heel vroeg. Het was wel heel gaaf om zulke hoge golven te zien! En natuurlijk de surfers uit allerlei verschillende landen!
Na het ontbijt, zijn we naar een ander strand gegaan wat beter geschikt was om te zwemmen. Daar kregen we echt een vakantie gevoel! Het was helemaal niet druk omdat er veel rotsen in het water waren, maar dat vonden wij niet erg. We konden lekker op de strandstoelen zitten en het eten en drinken was erg lekker en goedkoop!
Rond 17u zijn we terug gelopen naar het grote strand om de zonsondergang te bekijken. Dat was echt prachtig! Iedereen werd er helemaal stil van, zo mooi. Ik moest natuurlijk aan Stijn denken op zo´n romantisch moment!
Toen het donker werd, zijn we terug naar het hostel gegaan om te douchen. Voor het eten ging de ene helft naar de pizzaria en wij gingen naar een visrestaurant. Daar hadden we een prachtig uitzicht over de zee met allemaal kleine vissersbootjes. Op een gegeven moment was er zelfs vuurwerk! Ik weet niet waarom, maar het was heel mooi!
Daarna gingen we met z´n allen op zoek naar een leuke kroeg. De discotheken waren erg druk (een beetje a la Kreta en Mallorca), dus we vonden het relaxter om lekker naar een strandtent te gaan om een pilsje te drinken. Dat was een goed idee! We vonden een helemaal afgelegen strandtent, met wel heel vreemd personeel, namelijk een travestiet en nog twee mannen die absoluut niet spoorden. Nadat we reggae- en salsa- muziek hadden aangevraagd, was het helemaal compleet. Een paar zijn zelfs nog midden in de nacht gaan zwemmen, maar dat was te koud voor mij.
De volgende dag zijn we weer op tijd opgestaan. Deze dag was er ook een bikini-wedstrijd, maar helaas (sorry boys van Eindhoven) wilde niemand daar mee naartoe gaan. Ze wilden alleen mee als ik ook mee zou doen, maar daar had ik geen zin in. We zijn toen weer even gaan zwemmen, maar moesten weer rond 11u terug gaan omdat we om 12u moesten uitchecken.
Daarna zijn we nog met z´n allen gaan eten bij een restaurant op het strand, heel gezellig! Om 15u begon onze busreis terug naar Oaxaca. De terugreis ging sneller omdat het langer licht was. We waren rond half 10 ´s avonds terug in Oaxaca. Onderweg bij een tankstation werd ik nog helemaal aanbeden door drie kleine meisjes. Terwijl ik met een vriendin aan het praten was, zaten ze mij met grote ogen aan te staren. Ze fluisterden naar elkaar ´moet je die ogen zien, en die haren´. Zijn ze niet gewend in die arme steden, iemand met blond haar en blauwe ogen. Toen hun moeder eraan kwam en me bijna als haar nieuwe dochter beschouwde, leek het me wel een goed moment om weg te gaan. Ik werd er helemaal verlegen van!
Toen ik thuis kwam, had ik heel veel mensen verwacht omdat er een nieuwe jongen in mijn gezin zou komen uit Zwitserland, maar er was helemaal niemand. dat vond ik stiekem wel fijn, want ik had het hele weekend geen woord spaans gesproken en was ook te moe om een fatsoenlijk gesprek te houden.
De volgende ochtend bleek dat hij problemen had gehad met zijn vlucht van Mexico City naar Oaxaca, vanwege mist (komt me bekend voor haha). Die middag was hij er wel. Het is een beetje een aparte, met lang haar en hij kan niet echt goed engels. Spaans gaat wel, maar volgens mij doet ie negen van de tien keer maar alsof ie het begrijpt.
Afeglopen maandag hadden we nog een afscheidfeestje van een Australisch stel dat 2 weken bij ons op school heeft gezeten. Dat was wel gezellig. Toen ik een foto wilde maken in het restaurant, kwam er een meisje naar mij toe die de tafels afging om snoepjes en cigaretten te verkopen. Ze wilde ook op de foto en ging er echt voor poseren, echt heel schattig! Dat ze zichzelf daarna terug kon zien, vond ze ook helemaal geweldig! Toen heb ik maar iets van haar gekocht.
Komend weekend hebben we op vrijdag een feest op school, zaterdag gaan we naar de oude ruines van de Zapotheken (Monte Alban) en zondag blijf ik waarschijnlijk bij mijn familie.
24 November 2005 - 06:51
Ingrid Van Trigt:
Nou Anne,
dat zijn weer allemaal spannende dingen die jij meegemaakt hebt! Zou willen dat het hier in dit koude kikkerland net zo spannend was ha ha.
Groetjes -
24 November 2005 - 12:12
Jose Cobben:
hallo anne,
Een leuke reis zeg.Spannend die busreis.Het is alweer een heel verhaal geworden ik zal het printen zodat iedereen het kan lezen. Marie-jose was hier, die vindt het ook altijd leuk om dit te lezen.goetjes van het thuisfront. je moederxxx. -
24 November 2005 - 13:59
Michel:
He Anne, leuk verhaal weer!vraagje: deed de easy glider ook mee aan dat toernooi? -
24 November 2005 - 16:43
Stijn:
He Anne dat ziet er weer leuk en lekker warm uit daar. Ik ben nou mijn spullen aan het pakken voor de wintersport. Overmorgen sta ik in les 2 alpes op de gletsjer met -15 graden. Das weer wa anders als da tropen klimaatje daar.
xXx -
24 November 2005 - 22:07
Tonnie:
Anne je hebt weer heel wat meegemaakt. Leuke foto's. En heel interesant, wat je allemaal beleefd.Groetjes Tonnie -
25 November 2005 - 08:21
Marieke K.:
Hey Anne!
Wat een verhalen zeg! Supervet! Ik ben echt jaloers...Het is hier koud, het waait en het sneeuwt enorm! Dat wordt lekker op zondagochtend...
Zo te lezen maak je echt veel mee..Ik ben al benieuwd naar je volgende verhalen!
Heel veel plezier nog en denk aan ons he ;-)
Groetjes Marieke -
27 November 2005 - 19:24
Martne:
Super om je verhalen te lezen! Keep up the good work!!!
xxx -
28 November 2005 - 11:21
Monique Crommentuyn:
ha die anne,
Nou het klinkt echt allemaal helemaal super!!!!
Ik wordt helemaal jaloers!
Ik had al eerder een berichtje willen sturen maar had een beetje problemen met mijn hotmail...
maar goed nu is het me toch gelukt!
Je foto's zijn ook echt heel mooie!!
Heel veel plezier nog en ik kei uit naar je volgende verhaal!!!
dikke kus Monique -
28 November 2005 - 20:07
Je Gezuster:
Hey Annie!!
Heb je al gezien hoe vaak je siteje wel niet bekeken is!? 4345 keer! Weet je tenminste zeker dat je niet wordt vergeten :-)
Ik had een webcam gekocht, maar het was zo'n gammel ding dat ik m vandaag meteen weer terug gebracht heb. Maar ik beloof het deze week heb ik er een. Dan kunnen we eindelijk fatsoenlijk kletsen.
Jammer dat je niet op mijn verjaardag kon zijn. Het was wel erg gezellig.
Tot snel... enne neem ook even een kijkje op mijn toekomstige waarbenjij.nu
Ingrittus.waarbenjij.nu
XXXXX je zus -
28 November 2005 - 21:03
EINDHOVEN HANDLING:
Ha Vrouwke,
Nou niet normaal zeg wat jij allemaal wel niet meemaakt daar in ´t warme mexico!!! Verrekes koud hier, veul sneeuw en wind bah!!
Leuke foto´s trouwens,we kijken er hier graag naar.
Verder bij passage niet veel nieuws alleen maar werken werken en nog eens werken ha ha. We zijn jaloers op je!
Nou meiske geniet er nog flink van, en tot snel dikke xxx van alle meiden van de handling en natuurlijk Bart en Shenol niet te vergeten ha ha -
30 November 2005 - 18:31
Nathalie Verwoerd:
Echt geweldig!! Als ik de verhalen lees en de foto's bekijk ben ik echt zooo jaloers. Ik wens je nog een hele fijne tijd daar, maar met z'n weer kan dat bijna niet missen. Zit ik hier met een grote mok warme thee met honing want ben snot verkouden, en ga dit weekend samen met Ingrid Engeland onveilig maken en kan natuurlijk niet ziek worden.
Groetjes Nathalie